فام (Hue) رنگی است که از یک شیء منتقل و منعکس می شود. در اصل ویژگی یک رنگ است که ناظر را قادر می سازد آن را به عنوان قرمز، سبز، آبی و ... تشخیص دهد. رنگها به دو دسته کلی فامدار (قرمز، آبی، زرد و...) و بیفام (سیاه، سفید و خاکستری) تقسیم میشوند.
ارزش رنگ (Value) درخشندگی، دومین صفت رنگ است و درجه نسبی تیرگی و روشنی آن را مشخص میکند (غالباً نقاشان، اصطلاح رنگسایه را نیز در همین معنا به کار میبرند). در چرخه رنگ، زرد، بیشترین درخشندگی (معادل خاکستری روشن نزدیک به سفید) و بنفش، کمترین درخشندگی (معادل خاکستری تیره نزدیک به سیاه) را دارد.
اشباع رنگ (Saturation) به شدت رنگ در تصویر اشاره دارد. با افزایش اشباع ، رنگ ها به نظر خالص تر می رسند. با کاهش میزان اشباع ، به نظر می رسد رنگ ها کمرنگ شده اند. خلوص رنگی، درجهای از اشباع است که یک رنگ را در خالصترین حالت خود نشان میدهد. هنگامی که هر دو رنگ سفید و مشکی (خاکستری) به یک رنگ اضافه شوند، از اشباع رنگ کم می گردد.